Apartmani Bela Reka - Brzece, Kopaonik  


   Kopaonik ima subalpsku klimu. Zbog blizu 200 sunčanih dana godišnje Kopaonik s pravom nosi naziv "planina sunca", tako da preko cele godine nudi idealne uslove za aktivan odmor. Sneg pada od kraja novembra i zadržava se do maja, odnosno prosečno 159 dana godišnje.
   Skijaški tereni nalaze se na nadmorskoj visini od 1.650 do 2.017 m i svrstavaju se u terene prve kategorije. Turistički centar raspolaže mrežom od 22 žičare, povezane u jedinstven sistem, 4 dečija lifta i opremljen je za sve kategorije skijaša. Ukupna dužina žičara iznosi 17.222 m, dok je dužina ski staza 44 km. Kapacitet sistema je 13.520 skijaša na sat. Gostima je na raspolaganju i 20 km staza za nordijsko skijanje.
   Iza samog objekta Apartmani Bela Reka, se na udaljenosti od 20m' nalazi se polazna stanica žičare Bela Reka, kao i istoimena skijaška staza u dužini od 3.150 m, do kojih se stiže prolaskom kroz pasaz samog objekta. Povezanost žičare Bela Reka u jedinstven sistem žičara Kopaonika omogućava skijašima koji borave u podnožju dostupnost svih ski staza Kopaonika.

 


    Prema master planu Ministarstva za ekonomiju i regionalni razvoj predviđa se početak izgradnje moderne Gondolske žičare, na postojećoj trasi žičare Bela Reka, koja bi omogućila vrlo brz, kvalitetan i udoban prevoz više skijaša od Brzeća do vrha Kopaonika.

 
Pogledajte detaljnije o žičarama i stazama
 
  Apartmani Bela Reka - Brzece, Kopaonik Prateći sadržaj » Žičare i saze
  www.apartmani-kopaonik.com         katalog    press www.biroing.com  
Biro Inženjering © 2009 All Rights Reserved.
Developed by SmileSoft.Net